Üdvözöljük a Műköröm minták és képek világában!
178 online felhasználó

Csak az nem követ el hibát, aki nem dolgozik

Vendéged műkörmével gondok léptek fel? Úgy érzed valamit rosszul csináltál, de nem tudod hogy mit? Cikkemben Neked próbálok segítséget nyújtani! A következő sorokban a leggyakoribb műköröm készítési hibákról olvashatsz.

A kezdő műkörmösök egyik leggyakoribb hibája a fellevegősödés. Ebben az esetben valószínűleg rosszul keverted ki a porcelánport a liquiddel vagy buborék képződött a zselében az építésnél. Ilyenkor figyelj oda jobban, hogy használat előtt és alatt ne keverd a zselét, és ha buborékot észlelsz, szúrd ki. A porcelán esetében az ecset átitatását és a por felvételét követően ütögesd le a maradék port az ecsetről, illetve a liquid felvétele után húzd le az ecsetet az üvegcse oldalán, hogy kiszoruljon belőle a levegő.

Ha a műköröm berepedezik, töredezik, ennek oka lehet, hogy túl hosszú szabadszélt hagytál vagy túl vékonyan vitted fel az anyagot. Ha ezzel a gonddal találod maga szemben, akkor hagyj rövidebb szabadszélt, illetve építésnél ne nyomd oda olyan erősen az ecsetet, így az anyag a körömlemezen marad, nem pedig az ecseten.

Csatlakozz hozzánk a facebookon!


Hol hibáztál, ha az általad épített köröm elemelkedik, leesik? Ez a probléma általában a természetes körömlemez nem megfelelő előkészítésére vezethető vissza, ritkán a cuticula bőrbe került alapanyagra vagy tipes műköröm esetében a tip rosszul történő felragasztására. Ha ez a gond már bekövetkezett, egyetlen megoldás létezik, a műköröm hibátlan újra készítése. Az újrakészítésnél fektess nagyobb hangsúlyt az előkészítésre: bolyhozd fel a köröm felületét, használj olyan készítményt, amely zsírtalanító, vízelvonó és tapadást elősegítő hatással bír és óvatosabban kend fel az alapanyagot, vigyázva, hogy az nehogy a körömágybőrbe kerüljön! Figyelem! Ha tippel készíted a körmöt, ne használj savas előkészítő folyadékot, mert felmarhatja a tipet!

Tipp: Diamond Nails előkészítő folyadékok:
Nail Prep (savmentes): 950 Ft;
Primer 3 in 1(savas): 750 Ft

Égő fájdalomra panaszkodik a vendéged? Oka valószínűleg az alapanyag érintkezése a bőrrel, vagy vendéged körömlemeze sérült, túl vékony. Figyelj oda jobban, dolgozz óvatosabban! Ne csüggedj, ha bármelyik „baklövést” elkövetted már, hiszen hibáiból tanul legtöbbet az ember!

DN-Vera
Ha érdekesnek találtad a cikket oszd meg másokkal is.
Videó Hírlevél
Szeretnél ingyenes és teljes hosszúságú körömdíszítő, műköröm díszítő videókat nézni?
Legújabb cikkek
Körömdíszítőklub