Üdvözöljük a Műköröm minták és képek világában!
157 online felhasználó

Megfelelő márka kiválasztása 2. rész

Az előző részben a megfelelő márka kiválasztása mellett, a zselé alapanyagokról esett szó. Ebben a részben megtudhatjátok, hogy honnan indult a műköröm építés, és a sok műkörmös szakember által kedvelt porcelán anyag megjelenése.

A műköröm eredete A műköröm viselete nem újkeletű. Már az ókori Egyiptomból is maradtak fent emlékek arra vonatkozóan, hogy a fáraók mesterségesen hosszabbították körmüket, aranyra festették. Feljegyzések szerint ez egyfajta rangjelzőként szolgált. A nemesek hennát használtak körmük díszítésére. Meghatározták, hogy csak a királyok és királynők használhattak sötétebb színezőket, az alacsonyabb rendűeknek csak a halványabb szín volt megengedett. Az ókori rómaiak és görögöknél érdekes módon eleinte csak a férfiak manikűröztek, és erre a célra külön rabszolgát is tartottak. Néró felesége Poppea, állati zsiradékból és állati vérből keverte ki körmét ékesítő piros színezőanyagát.

A középkorban a kínai Ming dinasztia udvarhölgyei is műkörmöket viseltek. Megjelentek a méhviaszból, tojásfehérjéből, zselatinból kevert körömfestékek is. Ma is használjuk a köztudottan intenzív ápoló méhviaszt a japán manikűrnél. Az 1800-as években Lajos király lábápoló orvosa a körömbőr kezelésére rózsafa pálcikát használt, a köröm fényesítésére különböző krémeket, pasztákat alkalmazott. Az első műkörmöt egy körmét rágó fogorvos alkalmazta. Az 1950-es évek filmiparának köszönhetően, megérkezett a műköröm Hollywoodba. A színésznők kezdetben igazi körömből készült pótlásokat használtak, de mivel ez nem volt elég tartós, így elkezdődtek a ma is használatos alapanyagok fejlesztései. Az 1970-es évekből származik az acryl technika, ami selyem és üvegszállal kombinált volt, amelyhez leginkább a fogorvosoktól, fogtechnikusoktól vettek át az ötleteket. Kis spatulával vitték fel a körömre, formára reszelték, polírozták.

A porcelán vagy más néven acryl: Az ebből készült műkörmök összes változata két komponens, a folyadék (liquid) és por kombinálásával készül. Eleinte a levegőre kötő liquidet fejlesztették ki, ennek erőteljes, szúrós szaga van, később megjelent az UV fényre kötő liquid is, mely szagtalan anyag. Alkalmasak tip bevonására, saját köröm megerősítésére és épített köröm építésére, díszítésére.

Stabil, könnyen polírozható a magas fény érdekében. Eltávolítása a reszelésen kívül speciális oldószerrel is lehetséges, ebben is különbözve a zselétől. Ma már több féle változata van az építő porcelán anyagnak. A Diamond Nails 28gr-os kiszereléssel kínálja kiváló minőségű, praktikus kiszerelésű porcelán porait a műkörmösöknek. Kapható Extrem Pink Acryl , Extrem White acryl, Clear Acryl, és Cover Pink acryl, mely a körömágy meghosszabbítására alkalmas por. Napjainkban egyre inkább elterjedt a 3D-s porcelán díszítése a körömnek. Szebbnél szebb minták, formák jelennek meg, készíthetők el a műköröm alapanyagok és kellékek segítségével, melyeknek csak a képzelet szab határt. Ami a legújabb szenzáció, a különböző ékszerek készítése, tárgyak díszítése szebbnél szebb színű porcelán porokból.

DN-Zsófi
Ha érdekesnek találtad a cikket oszd meg másokkal is.
Videó Hírlevél
Szeretnél ingyenes és teljes hosszúságú körömdíszítő, műköröm díszítő videókat nézni?
Legújabb cikkek
Körömdíszítőklub