Üdvözöljük a Műköröm minták és képek világában!
196 online felhasználó

Mérjük fel a terepet - Műkörmös piackutatás

A piackutatás olyan információk gyűjtését, szervezett és módszeres vizsgálatát, elemzését jelenti, mely a vállalkozásról, annak környezetéről, valamint a piaci jelenségekről és lehetőségekről szólnak.
A tervezés során a piac pontos ismerete elengedhetetlen.

Az összegyűjtött adatokból és elemzésükből következtetni lehet arra, milyen stratégiát lehet alkalmazni a célok eléréséhez.


Információkat kell gyűjteni, hogy mi jellemzi a piacot, mik az igények, hogyan veszik igénybe a szolgáltatást, hogyan lehet elérni a különböző vásárló csoportokat, melyik csoport ár-érzékeny stb.

A belső környezet elemzése jelenti a cég gyengeségeinek és erősségeinek feltérképezését. Ide tartoznak a költségek, kapacitások, meglévő szakemberek, marketingmunka stb. A külső környezet elemzése során a cég lehetőségeit és a cégre leselkedő veszélyeket vizsgáljuk meg.

Ide soroljuk a gazdasági, politikai, általános és egyéb helyi adókat, jogszabályokat.
Az elérhető piaci ügyfélkört fontos megvizsgálnunk több szempont alapján is. Mielőtt belemélyednénk vállalkozásunk alapításába fontos figyelembe vennünk a műkörmös vállalkozás helyszínét, hogy az üzlethelység mennyire könnyen elérhető az ügyfelek számára. A környéken megfelelő számú potenciális, fizetőképes ügyfél lakik, dolgozik –e. A környék lakosságának elemzése kor, jövedelem, családi állapot stb. alapján.

A vállalkozási tevékenységhez megfelelőek –e a körülmények, az összes közmű rendelkezésre áll –e, van –e parkolási lehetőség a vendégek számára. Járjunk annak is utána, hogy a környéken létezik –e konkurencia, milyen távolságra van, milyen a vevőköre, árszínvonala és szolgáltatásai stb. Ezen információk birtokában levonjuk a következtetéseket, és meghatározzuk saját céljainkat.

Folyamatosan képben kell lennünk a piac állandóan változó helyzetével, így a már meglévő és visszatérő vendégek elvárásainak meg tudunk felelni. A potenciális új vendégek megcélzása, elérése, informálása, érdeklődésük felkeltése a mi feladatunk.
Bátran hirdessük magunkat szórólapokon, újságban, tudakozón, rádióban, hogy minél nagyon célközösséghez eljusson mondanivalónk.
Ha érdekesnek találtad a cikket oszd meg másokkal is.
Videó Hírlevél
Szeretnél ingyenes és teljes hosszúságú körömdíszítő, műköröm díszítő videókat nézni?
Legújabb cikkek
Körömdíszítőklub