Üdvözöljük a Műköröm minták és képek világában!
146 online felhasználó

Nail art – műköröm díszítés és műköröm ékszerek

Sokan a maguk módján szeretik kifejezni személyiségüket és egyéniségüket, stílusukat. Vannak, akik ezt már- már a művészien megalkotott haj és köröm hozzáadásával érik el. A "Nail art" az egyik formája az ilyen típusú trendeknek, és sok fajtája létezik.

A leggyakoribb köröm tartozékok a körömlakkok, rajzok, matricák, körömékszerek, és a három-dimenziós (3D) köröm. A körömlakk az egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező "Nail Art" kiegészítők egyike. Mindenki, nők és manapság már férfiak is, színezhetik a körmeiket és a választék határtalan, a legkülönbözőbb színek és színkombinációk állnak ma már a rendelkezésünkre. A hagyományos színek közé a vörös, rózsaszín és a francia vagy az amerikai stílusú manikűr színeket soroljuk. A gótikus stílusú körömre pedig a sötétlila vagy a fekete körömlakk a jellemző. Egyéb lehetőségek közé soroljuk a fluoreszkáló árnyalatokat, a csillogós lakkok árnyalatait, és a metál színeket..


Azok az emberek, akik szeretnék a "következő szintre" emelni a műköröm díszítését, gyakran csináltatnak rajzokat a polírozott körmeikre. A választék óriási, melyek magukba foglalják mind a szabadkézi rajzok készítését, illetve a sablon rajzokat is, amivel különböző képeket lehet rajzolni, festeni. Sokan festettnek vagy rajzoltatnak mintákat, virágokat vagy madarakat, illetve pillangót is. Mások meg mondjuk egy ünnep "szellemében" készítettnek köröm-rajzokat, mint például hazafias zászlók, "halloween"-kor sütőtök, Valentinkor mondjuk szív. Ha egy személy nem rendelkezik kellő művészi tehetséggel, hogy a rajzokat maga készítse el, azoknak jó hír, hogy lehet vásárolni előre festett műköröm tippeket rajzokkal vagy matricákat.

Műköröm ékszerek


Tinédzserek és a fiatal "nail art" rajongók gyakran helyeznek fel matricákat a saját körmeikre. Az ilyen típusú köröm tartozékok "jó" áron beszerezhetők és nem igényelnek semmilyen fajta festészetet. Gyorsan felrakhatók és praktikusak. Vannak, akik speciális köröm matricákat vásárolnak, míg mások, egyszerű, apró, általános matricákat tesznek a körmeikre.


Műköröm ékszerek megtalálhatók minden manikűr üzleteben és az ilyen dolgokra specializálódott online áruházakban. Sok ilyen körömtartozék például strassz, amely a felhelyezés után gyorsan a körömre ragad. Ezeket gyakran olyan nők viselik akik formális eseményeken jelennek meg, vagy olyanok akik egy kis csillogást szeretnének adni a műkörmöknek. A műköröm ékszerek felhelyezhetők az összes körömre, de van aki csak egy körmön viseli, ami lehet egy több strassz kőből álló díszítés vagy minta.


A műkörmökön megtalálóhatók már a fém ékszerek is, amelyeket a műköröm tippekbe helyeznek el. Ezek lehetnek karikák vagy a legkülönbözőbb minták, mint például kis kereszt, virág, cipő, pillangó és szív. Ezek a köröm művészeti " Nail art" tartozékok egyre elterjedtebbek.


Vannak, akik három dimenziós 3D nail art díszítést "adnak" a műkörmöknek. Az ilyen típusú kiegészítők felvihetők akryl, matrica vagy lenyomat, sablon formájában. A 3D gél díszítésnél a gélbe helyeznek (beépítenek) különféle díszítő elemeket, vagy elterjedt az is hogy a 3D-s tartozékokat a köröm felületén helyezik el.

DN - Matus Mónika
Ha érdekesnek találtad a cikket oszd meg másokkal is.
Videó Hírlevél
Szeretnél ingyenes és teljes hosszúságú körömdíszítő, műköröm díszítő videókat nézni?
Legújabb cikkek
Körömdíszítőklub