Üdvözöljük a Műköröm minták és képek világában!
168 online felhasználó

Élet a műköröm után - Műköröm eltávolítása

Nem jutottál el körmöshöz időben és beszakadt a körmöd? Úgy döntöttél egy időre megválsz műkörmeidtől? Idejét sem tudod már mikor láttad utoljára saját körmeidet? Mielőtt kezedbe vennéd a „gyilkos” eszközöket, olvasd el tanácsaimat!

A műköröm eltávolítása valójában nem is olyan egyszerű, mint gondolnád. Ha otthon magadnak szeretnéd elvégezni ezt a műveletet, készülj fel, hogy hosszadalmas lesz és valószínűleg nem fájdalommentes. Mind a zselés, mind a porcelán műkörmöket reszelés útján tudod eltávolítani. Vigyázni kell, mert sajnos egy óvatlan mozdulat, és saját körmöd bánja a kárát! Az első és legfontosabb szabály: Semmiképp ne "pattingasd" le őket! Végy egy durva és egy közepesen durva reszelőt. Elsőször a durvával reszelgesd le a körmöd felületéről a zselé vagy porcelán nagy részét, majd óvatosan, simító mozdulatokkal reszeld tovább a közepesen durva reszelővel!

Tipp: Diamond Nails Egyenes Fekete Reszelő 80/80 190 Ft; Daimond Nails Banán reszelő Fekete 100/180 190 Ft.

Érdemes időnként egy portalanító kefével leszedni a port, hogy lásd, mennyi van még a saját körmödig.

Tipp: Diamond Nails Portalanító kefe 350 Ft

Ha végeztél, polírozd fel körmeidet és kenj rá két vékony réteg körömerősítőt! Ez azért fontos, hogy az elvékonyodott körmeid a lehető legrövidebb időn belül újra erőre kapjanak.

Tipp: Diamond Nails Polírozó tömb 440 Ft; Diamond Nails Körömerősítő lakk 15 ml 990 Ft

Hiszen a műköröm leszedése után a körmeid szinte sóvárognak a vitaminokért, mindenképp válassz valamilyen körömerősítő módszert! Ha a körömerősítő lakkok nem váltak be nálad vagy időigényesnek tartod, szerezz be egy japán manikűr készletet vagy kérd műkörmösödnél szolgáltatásként a japán manikűr kúrát! Ennek lényege, hogy a kezelés alatt méhviaszt dolgoznak bele a körmeinkbe, s ezután felpolírozzák őket. A köröm rendszeres kezeléssel nagyon erős lesz, s ráadásul a fénye is megmarad. Ez a körömápolási módszer teljesen természetes, így semmilyen mértékben nem károsítja a körmöt, sőt gyenge körmökre kifejezetten ajánlott vitaminokban gazdag kúra! Az eljárást körülbelül kéthetente kell elvégezni, de ne legyünk türelmetlenek, mert az eredmény csak egy-másfél hónap múlva érezhető és látható!

Tipp: Diamond Nails Japán manikűr szett 9800 Ft

Talán valamivel „köröm-barátibb” módszer, ha a felületét nem reszeled le teljesen és inkább a szabadszéleket reszeled rövidre, átlakkozod és megvárod, míg lenő!

Természetesen senkinek sem ajánlom, hogy saját maga szedje le műkörmét! A legjobb, ha ezt szakemberrel végeztetni, aki szakszerűen végzi el a folyamatot és valamilyen ápoló kúrát is javasol meggyötört körmeid újraélesztésére!

Remélem tudtam Neked segíteni, ha bármilyen okból a műköröm leszedése mellett döntöttél, s nem fogsz „barbár” módszerekhez folyamodni!
Ha érdekesnek találtad a cikket oszd meg másokkal is.
Videó Hírlevél
Szeretnél ingyenes és teljes hosszúságú körömdíszítő, műköröm díszítő videókat nézni?
Legújabb cikkek
Körömdíszítőklub