Üdvözöljük a Műköröm minták és képek világában!
249 online felhasználó

A műköröm reszelők jellemzői és használata

A reszelők az egyik legfontosabb eszközök a körömápolásban. Megfelelő használatukkal adhatjuk meg a köröm végső formáját, ezért nem elhanyagolható, hogy mikor, milyen reszelőt használunk.

A reszeléskor mindig ellenőrizzük a körmök felületét, elkerülve a bereszelést, vagy elreszelést. A körmök korrekt reszelése és formázása nagyon fontos.


A reszeléskor mindig ellenőrizzük a körmök felületét, elkerülve a bereszelést, vagy elreszelést. A körmök korrekt reszelése és formázása nagyon fontos. Sokféle reszelő létezik. Alapvetően három típusba sorolhatjuk őket: gyémántporos fémreszelő, papírreszelő, szivacsos tömbreszelő (buffer). A gyémántporos fémreszelő műanyag nyéllel ellátott fémreszelő, amelynek külsejét gyémántporral vonták be, általában a két oldala különböző finomságú.

Tökéletesen alkalmasak az áztatásos fertőtlenítésre is. Manikűrnél a természetes körömlemez formázásához kizárólag gyémántporos fémreszelőt használhatunk. A papírreszelők belseje fa, műanyag vagy papír, a külsejük szemcsézett. Többféle formában kaphatóak, találkozhatunk egyenes kerekített végű, téglalap, banán, íves, széles, vagy csepp formájú reszelőkkel. Az íves vagy egyenes oldalvonalak és a kerekített vagy négyszögletes végek segítségével a körömlemez megfelelő oldalát tudjuk követni. A papírreszelők kizárólag permetezés segítségével fertőtleníthetők, sem áztatásos fertőtlenítésre, sem magas hőfokon történő sterilizálásra nem alkalmasak.

Műköröm reszelők


Műkörömépítésnél az előkészítő szakaszban a természetes köröm mattításához, az építő szakaszban a tipek formázásához és átmenetreszeléséhez illetve a befejező szakaszban a formázáshoz, felületreszeléshez használjuk. A szivacsos tömbreszelők közepe szivacs, a reszelőhöz hasonlító bufferek középen műanyag vagy papírmerevítést tartalmaznak. Általában a felületek finomításához használjuk akár manikűr, akár műköröm készítésénél. Többnyire téglalap alakúak. Van belőlük kicsi, nagy, fehér rózsaszín, lila, narancssárga, egyszóval amilyen színben csak szeretnéd. A reszelőket a formájuk mellett a durvaságuk alapján különböztetjük meg.

Az előkészítést a 100-astól 180-as erősségű (durvától a közepesen durváig) műköröm reszelők használatával végezzük. A rövidítés a 80-astól 100-as erősségűvel (nagyon durvától a durváig). A felszínreszelés a 180-astól 240-es finomságig terjedő reszelővel végezzük (közepesen durvától a finomig). A felszínfinomítás: 600-astól 4000-es finomig, polírozás pedig a 4000-estől 12000-es nagyon finomig.

A szivacsos tömbreszelők, bufferek között is léteznek durvább, közepes és finom bufferek is, és külön alcsoportba sorolhatók a magas fényű polírozáshoz használatos, 10000 vagy annál magasabb jelzőszámú bufferek. Ezeket a buffereket használva, megfelelően fokozatos felületreszelés után, tükörfényes felületet alakíthatunk ki.

A polírozók között is van tömb és egyenes polírozó. A természetes és műköröm extra fényessége érdekében használhatjuk az úgynevezett szarvasbőr polírozót, amellyel kipolírozhatjuk körmeinket egy csepp olaj hozzáadásával.

Ha érdekesnek találtad a cikket oszd meg másokkal is.
Videó Hírlevél
Szeretnél ingyenes és teljes hosszúságú körömdíszítő, műköröm díszítő videókat nézni?
Legújabb cikkek
Körömdíszítőklub